banu kanıbelli
Acerca de
Çocuklar için Şarkı Yazmak
Bu atölyede, evde ya da okulda çocuklarla zaman geçiren, müziğe ilgisi olan, çocuk şarkısı yazan / yazmak isteyen yetişkinlerle buluşuyoruz. Atölyemiz, hafta içi akşam saati yapacağımız üç çevrimiçi çalışmadan oluşuyor. Müzik eğitimi almış olmak veya pedagojik formasyon sahibi olmak gerekmiyor. Müziğe tutkunuz, çocuğa sevginiz varsa aynı yerdeyiz ve birlikte çalışabiliriz!
İlk hafta;
Kuramsal ve önemli bulduğum teoriler, bilgiler, yaklaşımlar üzerine sohbet edeceğiz.
Bilimsel, pedagojik, felsefi, biraz da müziğin bilinmezlerini içerecek bu başlıklar. Beyin-müzik ilişkisine bakacağız, çocuğun gelişimi boyunca müziğin yerine aynı amanda. Müzikle ilgili Sık Sorulan Sorular olarak adlandıracağımız oldukça ilginç bir bölüm var. Müziğin içindeki oyun, hayal gücünü teşvik eden yönü, baktığımız bir başka pencere olacak. Bir başka konu çocukla yan yana gelmekle ilgili. Bu ayrıcalıklı ilişkiyle de ilgili konuşacaklar var. Ve sonrasında yaratıcı süreç de kendi içinde ilgiyi hak ediyor.
Bu konuların üzerinde durarak, kendimizi pratik olarak çocuklarla veya onlar için şarkı yazmaya doğru hazırlıyor olacağız.
İkinci hafta;
Odağımız söz yazmak olacak. Ama ondan önce çocuk şarkılarının farklı türlerine, şarkı yazarlarının kendi içindeki niyetlerine bakarak kendimizi konumlandıracağız. Bir çocuk şarkısının sözünü yazmanın farklı yol/yordamlarına bakacağız. Ve söz yazımının olmazsa olmazlarına değineceğiz. Kendi deneyimlerimin yanı sıra, uygulanan farklı tekniklerden bahsedeceğim. Bunları konuştuktan sonra, grupla birlikte yeni bir şarkı denemesi yapmaya hazırız. Grupça bir şarkı sözü yazma pratiği uygulayacağız. Her safhada birbirimizle paylaşarak elbette.
Müzik adına ise, müziğin bir dil olduğundan yola çıkarak bestelerken, form üzerinde duracağız.
Üçüncü ve Dördüncü hafta;
Yapmış olduğumuz şarkıları sırayla dinleyip, söz, form, prozodi, ses aralığı, vb özellikleriyle inceleyeceğiz. Şarkıları güçlü ve gelişmeye açık yönleriyle ele alacağız.
Kayıt, düzenleme ve prodüksiyon aşamaları ile ilgili bilgi ve pratik tavsiyelerin paylaşımı ile bitireceğiz.
Tarihler
22-29 Ekim, 5 -12 Kasım Salı akşamları
Süre
Atölye 21.00 - 22.30 arası, 1.5 saatlik, 3 temel çalışmadan meydana geliyor. 4. hafta 3. haftanın pratik tekrarı olma özelliği taşıyor.
Haftalık çalışmalar; 1.5 saat olarak belirtilmekle birlikte 2 saati bulabiliyor.
Katılım Koşulları
Atölyeye, 18 yaş üstü herkes katılabilir. Katılımcılarda müzik sevgisi dışında sahip olmaları gereken bir özellik aranmayacaktır.
Uygulama
Atölye zoom üzerinden yapılacak, öncesinde bir whatsapp grubu kurulacak ve atölye boyunca iletişim ve paylaşımı onun üzerinden yapılacak. Atölye dersleri kaydedilecek ve bir hafta boyunca izlenebilecek.
Ücret
Dört haftalık atölye bedeli 1800 TL’dir.
Kayıt için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. Sizinle en kısa zamanda iletişime geçeceğim.
Atölyede görüşmek dileğiyle,
Sevgilerimle,
Banu Kanıbelli