top of page
Banu Kanıbelli.jpg

 

MÜZİKAL ÖZGEÇMİŞ

 

Hikayemde İzmir’li Sıtkı amcanın kırtasiye dükkanındaki mandolin dersleriyle başlar müzik yolculuğu…



Beraberinde, babamla özenle kılıflarından çıkararak dinlediğimiz plaklar, evimize sinmiş klasikler, piyano tuşları üzerinde birlikte yapığımız denemeler, benim için müziği bir yaşam boyu öncelikli kılacak bağı oluşturmuştu.



İzmir’de içinde piyano bulunan ne çok evin anısı olmuştur Mme Cassano ile… Mme Cassano benim de piyanoyu öğretenim oldu.



O zamandan beri üzerinde sadece akorlar çaldığım ama tüm şarkılarıma eşlik eden gitarımla tanışmam 13 yaşında okulun gitar kulübüne girişimle oldu. Onunla birlikte boyut değiştiren müzik yolculuğum da yakın çevremin ilgisi ve duyarlı desteğiyle kendi yolunu buldu.



Boğaziçi Üniversitesi'nde Psikoloji Lisans, ardından Mimar Sinan Üniversitesi'nde Etnomüzikoloji Yüksek Lisans dersleri aldım. Bilgi Üniversitesi  Felsefe ve Toplumsal Düşünce yüksek lisans tezimi ise müzik ve felsefe üzerine yazdım. 



Anne olmak, profesyonel olarak eğitim sektöründe çalışmak ve bu süreçte çocuklar için yapılan şarkılar, Bülent Ortaçgil'in müzik direktörlüğünde ve Gürol Ağırbaş’ın düzenlemeleriyle “Kara” (1998) ve “Başka Dünya Yok” (2006) isimlerinde iki ayrı albümde somutlaştı... Çocuk şarkıları o günlerden beri, kendi küçük dinleyicilerini bir şekilde bulup kendi yollarında seyretmekteler…



Büyükler için şarkıların ilki caz kategorisinde “Bu Rüzgâr" (2013) albümü ile geldi. "Lobna'nın Şarkısı" single/dijital olarak 2014'te yayımlandı.  "Yer Gök" (2017) cazla birlikte singer & songwriter tarzımı daha fazla yansıtan bir albüm oldu. "5 Silahşörler"(2019) ile bir film müziği çalışması yapmış oldum. "Dünya Evim ve Yanıyorsa" (2020), iklim aktivisti gençlerin sesine ev sahipliği yaptı. Bunu 3 şarkılık "Tutulma" (2020) EP'si izledi. Açık Radyo'da hazırlayıp sunduğum "Sahibine Şarkılar" programıyla gündeme gelen "Şarkılara Mektuplar" projesinin (2020-21) ilk şarkısı "Hayat Eve Sığar mı?"yı, "Bugün de Böyle" (feat. SO Duo) ve "Savruk" izledi. "İyi ki O Gün", "Aslında" (feat. SO Duo) (2021), "Soluk" (2022) takip eden ve bağımsız tekliler. 

Değerli ozanımız Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın hayattayken tanışıp, kendisinin de teşviğiyle şiirlerinden yaptığım bestelerden oluşan "Dağlarca" albümü, ozanın ölüm yıldönümü tarihi olan 15 Ekim 2021'de dinleyenlerle buluştu. 

Tüm müzikal çalışmalarımın ev sahipliğini Ada Müzik yaptı. Müziklerin düzenlemerinde Baki Duyarlar, Başak Yavuz, Cansun Küçüktürk, Emir Özgören, Orçun Baştürk, Selen Gülün, Şevket Akıncı, Tuna Erlat ile çalışmış olmaktan onur duyuyorum.

Yaşamaya ve onunla birlikte gelen her şeye, yeryüzünün kendisine cevaben teşekkürdür şarkılarım... Şarkılarla bir şekilde yolu kesişmiş ya da kesişecek olan, müzik sever tüm dostlara sevgilerimle... 

 

Ekim 2022, İstanbul

GENEL ÖZGEÇMİŞ

 

Müzisyen & eğitim psikoloğu

Müzik ve müzisyenlik, psikoloji ve felsefe altyapısıyla desteklediği öğrenme deneyimleri tasarımı ve aktif eğitmenlik, Banu’nun 27 yıllık profesyonel yaşamı boyunca çeşitli ve yaratıcı biçimlerde kesişir. Yöneldiği kitle çocuklardan gençlere ve yetişkinlere uzanır.

 

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans, Mimar Sinan Üniversitesi Etnomüzikoloji ve Bilgi Üniversitesi, Felsefe ve Toplumsal Düşünce Bölümü’nde yüksek lisans, Viridis Graduate Institute’da ekopsikoloji çalışmaları yapmıştır.

 

Eğitim dünyasında çocuklarla geçen yıllar içinde bestelediği ‘çocuk şarkıları’ Bülent Ortaçgil’in müzik direktörlüğünde “Kara” ve “Başka Dünya Yok” albümleriyle yayımlanır. Bunu, büyükler için şarkılar dönemi izler ve sırasıyla “Bu Rüzgâr”, “Yer Gök”, “5 Silahşörler”, “Dağlarca” albümleri ve çeşitli single’lar yayımlanır.

 

Müzikle birlikte, ekoloji temelli eğitim/ etkinlik içerikleri üretmeye devam etmektedir.

bottom of page